برنامه‌ریزی تحصیلی، شغلی و حرفه‌ای

برنامه‌ریزی تحصیلی، شغلی و حرفه‌ای
  بی شک دستیابی به مسیر صحیح زندگی بستگی به انتخاب‌های ما در بزنگاه‌های تصمیم‌گیری دارد. انتخاب‌هایی که بدون برنامه‌ریزی صحیح، هدف‌گذاری مناسب و تعیین چشم‌انداز دقیق ممکن است ما را از دستیابی به آنچه برایمان مهم است دور کند. همین امر لزوم بهره‌مندی از دانش و تجارب اساتید را بیشتر روشن می‌کند.  شاید در نگاه اول مطرح کردن دغدغه‌های فرد غیرمتعارف به نظر برسد. اما مساله اینجاست که بدون …
ادامه مطلب

نگاهی به فلسفه المپیک

نگاهی به فلسفه المپیک
بازی های المپیک باستان  همین ابتدا بگم خدمتتون که میتونید اپیزود دهم پادکست ذهن و بدن رو که درباره المپیک هست گوش بدید که در اون علاوه بر فلسفه نگاهی هم به تاریخچه مسابقات و اتفاقات جالب توجه دوره‌های مختلف داشتم و شنیدنش خالی از لطف نیست. برای همین میتونید به صفحه پادکست در همین سایت برید و از شنیدن پادکست لذت ببرید. المپیا، شهری کوچک در کشور یونان (درفاصله …
ادامه مطلب

The what, why, and how of goal setting: A review of the goal-setting process in applied sport psychology practice

Mattew D. Bird,  Christian Swann,  Patricia C. Jackman Abstract Goal setting is a widely used intervention by sport psychology practitioners (SPPs) and coaches aimed at enhancing the performance of their clients and athletes. Many mnemonics and acronyms have been suggested to follow when setting goals. These often recommend certain principles or characteristics, such as setting specific, measurable, achievable, realistic, and time-related (SMART) goals. Less attention has been paid to the process of …
ادامه مطلب

بررسی تأثیر بازی بر هوش هیجانی و یادگیری دانش آموزان

بررسی تأثیر بازی بر هوش هیجانی و یادگیری دانش آموزان   عالمه خانمحمدی، پروانه خانی، زهرا ذاکر خاتونی، زهرا درخشان   مجله پیشرفت های نوین در روانشناسی، علوم تربیتی و آموزش و پرورش سال ششم، شماره 61 ،تیر 1402   چکیده در فرآیند آموزش و یادگیری عوامل متعددی دخیل هستند و محققان همواره برای بهبود و تسریع این فرآیند به دنبال راهکارهایی بوده‌اند. هوش هیجانی از جمله مهم‌ترین این عوامل هستند . هوش …
ادامه مطلب

چگونه مربی خوبی باشم

چگونه مربی خوبی باشم
ا اگر در هر رشته‌ای می‌خواهید مطالبی را به دیگران آموزش دهید؛ مربی ورزش هستید یا استاد موسیقی؛ در علوم پایه تدریس می‌کنید یا در حوزه پزشکی؛ لازم است بدانید گه چطور می‌شود معلم بهتری بود. جالب است بدانید که بیشتر مدیران و رهبران موفق، معلمان یا مربیان خوبی هستند و گام‌های خاصی را برمی‌دارند تا آنچه را که آموخته‌اند به افراد یا کارمندان خود منتقل کنند. اما چگونه می‌شود …
ادامه مطلب

پرورش مهارت ادراکی

برای بهبود مهارت ادراکی و مدیریتی مراحل زیر را دنبال کنید: با دیگران به‌خوبی ارتباط برقرار کنید مهارت‌های ارتباطی شامل توانایی‌ شما در تأثیرگذاری بر دیگران با ویژگی‌های غیرکلامی و کلامی است؛ افراد ماهر در این زمینه، شنونده، صبور و دارای توانمندی‌های گفتاری چشم‌گیری هستند. با مهارت ارتباطی خوب، راحت‌تر می‌توانید با اعضای تیمتان گفت‌وگو کنید و برای تلاش در جهت اهداف و رسیدن به موفقیت ترغیبشان کنید. برای ارتقای مهارت‌های مذاکره، …
ادامه مطلب

مربیگری شخصیت

مربیگری شخصیت یکی از وظایف مهم مربیان است. یک مربی ورزشی دقایق زیادی را با بازیکنان و ورزشکاران به خصوص ورزشکاران جوان و نوجوان می‌گذراند. در دنیای کنونی که والدین فرزندان برای تامین مایحتاج زندگی گرفتاری‌های زیادی دارند و ضعف نظام آموزشی کشور که در مورد ساختن شخصیت جوانان برنامه‌ای ندارند این مربیان ورزشی هستند که می‌توانند در ساختن شخصیت ورزشکار تاثیرگذار باشند. در پایان رقابتی بسیار نزدیک، تیم شما …
ادامه مطلب

مهارت ادراکی

مهارت ادراکی توانایی توسعه‌د‌ادن راه‌حل‌های مربوط به نظریه‌های سطح بالا، ایده‌ها و موضوعات را فراهم می‌کند؛ همچنین، شامل پرداختن به سناریوهای چالش‌برانگیز با رویکردی خلاقانه و ابتکاری است. با مهارت ادراکی، فهم ایده‌های انتزاعی یا پیچیده آسان‌تر می‌شود. «مهارت‌های ادراکی توانایی‌هایی هستند که به فرد اجازه می‌دهند که سناریوهای پیچیده را بهتر درک کند و راه‌حل‌های خلاقانه‌ای بیابد.» به خاطر داشته باشید که تنها یک دسته از مربیان را نمی‌توان حذف کرد؛ …
ادامه مطلب

ادراک

  مفهوم ادراک دارای ابعاد و معانی وسیعی است. به همین دلیل ارایه تعریفی جامع و کامل از آن، کار چندان آسانی نیست و تعریفی که به دست می‌آید چندان بی‌اشکال نیست. ادراک در روانشناسی امروز به معنای فرایند ذهنی یا روانی است که گزینش و سازمان‌دهی اطلاعات حسی و در نهایت معنی‌بخشی به آن‌ها را به گونه‌ای فعال به عهده دارد. به عبارت دیگر، پدیده ادراک فرایندی ذهنی است که در …
ادامه مطلب

به چه فعالیتی غریزه اطلاق می شود

روان شناسان غریزه را الگوی ناآموخته رفتاری تعریف کرده اند. به عبارت دیگر غریزه رفتار پایداری است که گونه های مختلف جانوران به منظور سازگاری به طرزی یکسان و سازمان یافته از خود نشان می دهند. غریزه یا الگوی پیچیده رفتاری، به صورت یکنواخت و قالبی و بر یک روش واحد انجام می پذیرد، مانند لانه سازی و مهاجرت پرندگان و جفت گیری بسیاری از جانوران. باید گفت آن گونه فعالیتی …
ادامه مطلب

انتشارات استادمشاور

کتاب اصول و روش مربیگری