چگونه مربی خوبی باشم

ا

اگر در هر رشته‌ای می‌خواهید مطالبی را به دیگران آموزش دهید؛ مربی ورزش هستید یا استاد موسیقی؛ در علوم پایه تدریس می‌کنید یا در حوزه پزشکی؛ لازم است بدانید گه چطور می‌شود معلم بهتری بود. جالب است بدانید که بیشتر مدیران و رهبران موفق، معلمان یا مربیان خوبی هستند و گام‌های خاصی را برمی‌دارند تا آنچه را که آموخته‌اند به افراد یا کارمندان خود منتقل کنند. اما چگونه می‌شود معلم، مربی، مدرس یا استاد بهتری شد؟ در این باره کتاب‌های پرباری نگاشته شده که خواندنشان را به شما توصیه می‌کنم اما خیلی کوتاه در پنج نکته آنچه پیش‌شرط خوب بودن در معلمی‌است اینجا برایتان نوشته‌ام.

  1. مهمترین ویژگی معلمان موفق این است که همواره به یادگیری ادامه می‌دهند. آنها در واقع باید اقدامات مثبتی انجام دهند تا در آموزش و تسهیل یادگیری خوب یا عالی باشند؛ پس برای آموزنده خوب بودن ابتدا باید یادگیرنده خوبی باشیم؛ و اگر چندان حوصله مطالعه و تحقیق و یادگیری ندارید، مشاغل آموزشی برای شما دردسرساز خواهد بود.
  2. شاید مهم‌ترین جنبه تدریس، مدیریت کلاس درس باشد. بدیهی است که یک آموزگار یا مربی نمی‌تواند بدون اینکه کنترل کلاس را در اختیار داشته باشد با موفقیت به شاگردان خود آموزش دهد. اگر شیوه تدریس معلم نتواند برای همه افراد ثمربخش باشد، دانش‌آموزان خسته، بی‌علاقه و بی‌قرار می‌شوند. بنابراین، در هر مرحله آموزش، فرد باید مکث کرده، به کلاس نگاهی بیندازد واکنش‌های غیرکلامی یا کلامی آنها را در نظر بگیرد و قدم به قدم با همه شاگردان پیش برود.
  3. یک معلم خوب باید بیشتر از شاگردان خوبش، مراقب آنها که ضعیف‌ترند باشد. البته برای این منظور، معلم به تلاش و انرژی بیشتری نیاز دارد. اگر معلمی نسبت به دانش‌آموزان ضعیف محبت و حوصله نداشته باشد، معلم خوبی نیست و از نظر بزرگان حرفه تدریس، شایسته معلمی نیست.
  4. یک معلم خوب باید تمام وقت و انرژی را به دانش‌آموز بدهد. او نباید از دانش‌آموز انتظار بازگشت یا لطفی داشته باشد. به همین دلیل است که این شخص معلم است، زیرا او فقط تدریس می‌کند و بدون چشم‌داشت، خدمت می‌کند.از طرفی هم نباید بین دانش‌آموز خوب و دانش‌آموز ضعیف تفاوت قائل شد بلکه همه دانش‌آموزان از بسیاری جهات مانند فرزندان او هستند و او به همه دانش‌آموزان اهمیت می‌دهد.
  5. اگر معلمی قلب بزرگی برای مراقبت، نشان دادن نگرانی و حتی نگرانی در مورد همه دانش‌آموزان خود داشته باشد، می‌توان او را معلم خوبی در نظر گرفت.
۵
از ۵
۹ مشارکت کننده
کتاب اصول و روش مربیگری